Menu

BitBazar.cz – jednoduchá cesta k Bitcoinu

28.12.2015 - Bitcoin, Zajímavé projekty
BitBazar.cz – jednoduchá cesta k Bitcoinu

Někdy v půlce roku 2014 jsem se začal zajímat o virtuální měnu Bitcoin, její vlastnosti, sentiment na trhu, uplatnění a vůbec pohled na něj z mnoha stran. Pochopit výhody i nevýhody mi netrvalo dlouho, bezesporu blockchain, srdce celé sítě Bitcoinu má mnoho dalších využití, ale o tom jindy.

Co se týče samotné virtuální měny Bitcoin, ve světě v té době vznikalo mnoho příležitostí, kde Bitcoiny utratit, ale málokde mohl člověk Bitcoiny nějak rozumně vydělat. Pokud nepočítám nákladnou těžbu, která se vyplatí snad jen lidem s neomezenou, nebo levnou energií a vysokým výpočetním výkonem, nedají se tyto virtuální penízky nikde jednoduše získat. V té době už začaly ale vznikat jedny z prvních Bitcoin bankomatů a později bylo možné už měnit peníze za tuto virtuální měnu.

Ale pořád mi do trhu chyběl kus, který by tam zapadal. Ano, obchod, kde se nebude platit klasickou měnou, ale virtuálním Bitcoinem. Protože jsem ale nechtěl vést klasický obchod a přijímat platby v Bitcoinech, záměrem nebylo ani na tom projektu nějak urputně vydělat, rozhodl jsem se tedy vytvořit free Bitcoin bazar http://bitbazar.cz, kde bude moci kdokoliv inzerovat své nepotřebné věci, jako v klasickém bazaru, ale cenovka nebude v korunách, ale v Bitcoinech.

Tímto projektem chci hlavně podpořit rozrůstající se komunitu lidí, kteří vlastní nějaké Bitcoiny, případně by rádi nějaké obdrželi, nebo se chtěli na tomto novém fenoménu podílet. BitBazar.cz tedy slouží pro inzerci široké veřejnosti, která může své nepotřebné věci směnit za virtuální měnu budoucnosti – BITCOIN