Menu

Kubo And The Two Strings – Kubo a Kouzelný Meč (2016)

30.12.2016 - Filmy a seriály
Kubo And The Two Strings – Kubo a Kouzelný Meč (2016)

Po shlédnutí a vychvalování předchozího animovaného filmu Tintinova Dobrodružství mi doporučil PeKlim prý stopmotion animovaný film „Kubo And The Two Strings“. Pustil jsem trailer a už se chtěl tázat, zda si opravdu myslí, že je to stopmotion animace. To mi nějak nesedělo. Dokud jsem nekliknul na video making of. Ještě dříve, než jsem film viděl a znal jeho příběh, mě naprosto uchvátil. To už s filmem jako takovým nemá moc společného. To je naprosto úžasné umělecké dílo od každého pohybu rtů. Všechny postavy jsou ručně snímány okénko po okénku s jemnými změnami, které ve výsledku vytvoří plynulý pohyb. Je až neskutečné, jak si s tím filmem vyhráli.

Když jsem se tedy na film podíval, každou chvíli se mi objevil úsměv na tváři, nebo jsem nechápavě popustil čelist při krásných scenériích, které ve filmu vládnou velmi pestře. Skvělý dobrodružný příběh o jednookém klukovi jménem Kubo, který má kouzelné schopnosti a vypráví příběhy. Děj nemá smysl vysvětlovat nebo popisovat, tenhle film zkrátka stojí za to vidět. Umělecké dílo, které mělo rozpočet pouhopouhých 60 miliónů dolarů – stejně jako třeba celopočítačově animovaný Shrek (2001). Rozhodně se ale podívejte, jakým způsobem se film natáčel – druhé video

Making of video – cca. 11. minuta jsou zrychlené záběry z natáčení, kde vidíte celou scénu spolu s animátory a studiem okolo zrychleně při práci.