Menu

The Blacklist – dokonalý svět konspirací

8.1.2016 - Filmy a seriály
The Blacklist – dokonalý svět konspirací

Dva roky zpět, někdy tuším v září, se vysílaly první díly seriálu The Blacklist (Černá Listina), který mi byl doporučen a od prvního dílu mě zaujal a strhl veškerou mou pozornost na svůj děj. Další a další díly jsem hltal a když jsem po asi sedmi dílech zjistil, že další bude teprve odvysílán příští týden, natěšeně jsem si to značil do kalendáře a netrpělivě čekal.

pzn. může obsahovat spoilery…Promyšlený scénář, velmi propletené a přesto dobře natočené dějové linie, akce, u které sem tam pokulhává CGI, ale to jsem seriálu The Blacklist odpustil. Hlavní postavy celého seriálu jsou agentka FBI Elizabeth Keenová (Megan Boone) a světoznámý zločinec „Consigliere of Crime“ Raymond „Red“ Reddington (James Spader), který se po dvaceti letech na útěku, v den nastoupení Keenové do služby, vzdá FBI a začne celý strhující a spletitý děj seriálu.

Nyní běží už devátý díl třetí řady, takže si nějakou chvíli pokoukáte, než budete hladově čekat na další nevydaný díl. Jamese Spadera si užijete v charismatické roli, která se vyžívá v monologu a bezkompromisním prosazování svých zájmů jakkoliv se zdají nereálné.

K hlavním dvěma hrdinům nesmíme zapomenout na celý další tým, tvořící celek seriálu. Agent Donald Ressler, jako kolega agentky Keenové, hrdě za každých okolností prosazující zákon. Nadaný iránský ajťák Aram Mojtabai, agentka z Mossadu Szamar Navaabi, a ředitel Harold Cooper, velící celé bandě. Dále nepřehlédnutelná postava bodyguarda Reda, Dembe. Do seriálu pak samozřejmě vplouvají a vyplouvají další postavy během celých sérií, ale to si dejte sami.